Jan Madrenas (ceramista)

Jan Madrenas (ceramista)

CERÀMICA MADRENAS 

El taller Madrenas, disposa d’una àmplia i única paleta de colors i textures ceràmiques. Aquests resultats són fruit d’una formulació pròpia juntament amb una cocció d’alta temperatura amb atmosfera de reducció o oxidant. 

Es treballa utilitzant tècniques tradicionals com el torn, el modelat o el motllo. Però amb una mirada contemporània per tal de desenvolupar peces tan utilitàries com artístiques. Especialització amb murals artístics de petit i gran format. 

DEMOSTRACIÓ DE LA TÈCNICA DEL RAKÚ 

Les peces es couen a un forn a 900 graus centígrads aproximadament, depenent de l’esmalt o llustre utilitzat. Quan els esmalts assoleixen el seu punt de cocció, es treuen en estat d’incandescència i es dipositen acuradament, amb l’ajuda de pinces de ferro, en un recipient ple d’encenalls de fusta. El contacte amb aquest mitjà incendia i genera fum que penetra en la peça i entra a ser-ne part. Els esmalts (òxids) amb què han estat pintades les peces proporcionen una part de l’oxigen per a aquesta combustió, convertint-se així en metall pur, la qual cosa li dóna l’aparença característica a aquesta ceràmica. Després de diversos minuts, el procés químic es fixa baixant bruscament la temperatura amb aigua. S’obtenen al final tonalitats, textures, matisos i colors mai iguals d’una peça a una altra. 

Estaré de pas per el Sunranxx on vull mostrar-vos una exhibició utilitzant aquesta tècnica Japonesa.

Instagram: https://instagram.com/ceramicamadrenas