Muerdo

Muerdo és un projecte artístic que no deixa de créixer i que en pocs anys de trajectòria ha transcendit dels petits cafès a les grans sales i festivals, del format acústic i intimista a una potent banda multicultural de músics amb gran riquesa rítmica i sonora i incitació al ball.
Mordo, és l’alter-ego musical del cantant, compositor i poeta murcià Paskual Kantero. El 2011 va publicar el seu primer treball “Flores entre el acero” un disc autoeditat que va aconseguir més difusió gràcies, a més de la seva qualitat, al suport del cantautor madrileny Luis Eduardo Aute amb qui interpreta a duo la cançó “Prefiero Amar”.
Representant de la nova cançó d’autor, Muerdo grava el 2013 el seu segon lliurament, un disc made in Barna sota la producció d’Amparo Sánchez (Amparanoia) i editat pel segell independent Kasba Music. En aquest enregistrament, “Tocando Terra”, Paskual va unir la seva veu a alguns dels seus referents musicals com Lichis (La Cabra Mecànica), Pedro Guerra o les seves coetànies Perotá Chingó, i va començar a recórrer Espanya i Amèrica Llatina amb gran i creixent acceptació , fent-se un forat a mig camí entre la cançó d’autor i el so
mestís.
És amb el seu tercer treball d’estudi, “Viento Sur” amb què el 2016 es perfila ja com una de les noves i millors veus hispanoamericanes, aconseguint milers de seguidors a les xarxes
socials, milions de visites a Youtube i diversos Sold Out a les seves gires d’Espanya, Argentina, Colòmbia, Mèxic i Xile.
El 2018 va presentar “La Mano en el Fuego”, àlbum que va publicar de la mà de Warner Music Spain. Després d’oferir diversos concerts presentació d’aquest àlbum per diferents ciutats espanyoles, Muerdo es va decidir a estendre aquesta presentació a l’altra banda del toll per recórrer amb èxit incontestable gran part d’Amèrica Llatina, aconseguint penjar el cartell de “Localitats esgotades” a la major part dels seus concerts. Després de visitar les ciutats més importants de Xile, Argentina, Colòmbia i Mèxic, el murcià tornava a casa per continuar presentant les cançons del seu últim disc “La Mano en el Fuego” per nombrosos punts de l’estat espanyol.
Amb #EnELFuegoTour2018 el cantautor murcià va poder demostrar el seu art tant en format Full Band a festivals com Arenal Sound, Sonrias Baixas i Razón Valley Music Festival, així com en format acústic. I prova del bon maneig d’aquest format orgànic i proper, i una picada d’ullet
als seus orígens com a cantautor, és la sèrie de vídeos que l’artista ha anomenat “aGústikos” que l’artista va anar presentant a les seves xarxes socials, compartint les cançons dels seus treballs amb artistes com Carlos Tarque, Rozalén, El Kanka, o La Mari de Chambao.
El 2019 de l’artista va ser acaparat per la seva gira ‘Fi de la Primera Vida’, que va resultar en un triomf complet. Realitzant 29 concerts a fins a 7 països de Llatinoamèrica i acumulant
més de 10 sold outs, Muerdo va assentar la seva popularitat en llocs com Argentina, Colòmbia, Perú, Uruguai, Mèxic, i fins i tot San Diego als Estats Units, darrere omplir grans aforaments com
el Niceto Club de Buenos Aires o el Teatre Nescafé de les Arts a Santiago de Xile, aforaments que superen les 1.000 persones.

A més, Muerdo va finalitzar la seva gira amb tots dos concerts molt especials a Espanya per al “Fi de la Primera Vida”, en què va comptar amb la col·laboració d’artistes que han format part d’aquesta primera vida de l’artista, com Mr. Kilombo, Amparanoia, Pere Guerra, Vic Miralles, Salvador Beltrán, Dave Zulueta, Lamari (Chambao) o Marinah.
Mordo acaba de tornar al seu racó de l’horta murciana des d’on va partir fa uns mesos disposat a gravar a Buenos Aires el seu cinquè àlbum d’estudi en complicitat amb el músic i productor Diego Pérez (Tonolec, Nació Ekeko) i l’enginyer, guanyador del Grammy Llatí, Matías Cella (Drexler, Kevin Johansen…).
El seu nou treball suposa per a ell un acostament a les cultures i sonoritats sud-americanes, un viatge d’anada i tornada transitant per ritmes principalment mediterranis, andins i tropicals, en què Muerdo es referma com una proposta íntimament lligada al folklore i els sons ètnics, però en aquesta ocasió, despullat de tot prejudici, atrevint-se també amb sintetitzadors, programacions, samplers, loops i tota mena d’ornamentacions electròniques que han quedat reflectides a “La Sangre del Mundo” el seu darrer àlbum que s’ha publicat el 2021.
El 2022 Muerdo compleix 10 anys de trajectòria musical i ho celebrarà amb la Gira “10 años de Flores, Viento i Fuego”. Una gira molt especial, que en el desè aniversari del projecte,
portarà al músic murcià durant tot 2022 per Espanya, EUA, Mèxic, Argentina, Xile, Colòmbia, Uruguai, Perú, Equador, Costa Rica i Puerto Rico. Una celebració de la vida i un cant a l’esperança que arribarà a tots els racons dels quals l’artista guarda un tros al cor i que reflecteix la més pura essència del que és i ha estat Mordo a través d’un repàs al repertori de tota la seva discografia.

MÉS INFORMACIÓ:

Facebook
Twitter
Instagram
Youtube
Spotify

,