Per que l’estiu vagi sobre rodes. SUNRANXX-CAR EDITION: El primer autofestival pluriartístic

Els propers dies 10 i 11 de juliol, en una gran esplanada de la Masia de Cal Gitanet a 3km de Vic, s’instal·larà l’escenari i la gran pantalla que donaran peu al showroom artístic SunRanxx – Car Edition, amb la participació de més de 50 artistes.

Entre les vuit del vespre i les dotze de la nit, cada dia s’espera l’assistència d’uns 150 cotxes. S’ha organitzat la distribució de l’espai en línees paral·leles, essent l’escenari i la pantalla central la principal protagonista.

“Han estat moltes setmanes d’incertesa causades per la situació anòmala que estem vivint. Hem lluitat en tot moment per aconseguir que la comunitat artística SunRanxx pugui mostrar el seu talent en el millor entorn. Després d’estudiar diferents formats que s’adaptessin a les mesures de prevenció preestablertes, hem trobat la fórmula que permet l’actuació de les diferents modalitats artístiques previstes i a la vegada garanteix la seguretat de tots els assistents.”, assenyalen els organitzadors de l’esdeveniment.

Es tracta del nou format  SUNRANXX – CAR EDITION, un concepte de festival molt diferent però que manté la mateixa essència de la versió original. Està ideat per sorprendre a través d’atractius artístics constants i simultanis de tota mena. El principal factor diferencial és que es viurà des de dins dels cotxes, des d’on també es podrà visualitzar per una gran pantalla i escoltar a través de la radio.

La proposta s’inspira en el model dels mítics AUTOCINES del segle passat als Estats Units on es concentraven una sèrie de vehicles davant d’una gran pantalla amb l’objectiu de sopar mentre gaudien d’una pel·lícula amb certa intimitat. Una vetllada especial i sense dubte un dels millors plans pel cap de setmana de l’època. Amb aquesta idea com a fonament, s’ha anat confeccionant l’esdeveniment per donar cabuda també a les actuacions artístiques que succeiran de forma seguida i simultània, abans i després de la pel·lícula. 

Un bon pla per aquest estiu!

Però no caldrà esperar a estacionar-se per començar a gaudir de l’activitat artística. Només en entrar, de camí a les parcel·les, recorrerem el perímetre artístic. Un espai on diversos artistes plàstics mostraran el seu talent en directe. Grafiti muralista d’estils com el realisme, el còmic i la cal·ligrafia conviuran amb altres exposicions als ritmes  elaborats pels dj’s expressament per l’ocasió. Una mescla de diferents visions poc habitual que  trobarem de forma consecutiva i concentrada.

Un cop aparcats, el mestre de cerimònies (El divendres 10, Lo Pau de Ponts i el dissabte 11 El Gran German) agafarà el testimoni per fer-nos passar una bona estona entre humor, tómboles i presentacions de les actuacions. Concerts, rumba catalana, reggae, electrònica, circ, acrobàcies i malabars, ballarins, pole dance i animadors… si parpelleges segur que et perds alguna cosa!

A dos quarts de deu, amb la foscor arriba l’autocine, el moment de la pel·lícula i el sopar. La pel·lícula ha estat escollida pels espectadors a través de les xarxes socials i la guanyadora de divendres ha estat: Lalaland, guanyadora de sis Oscars. 
El dissabte l’autocine es transforma en autoteatre d’improvització. Des de Barcelona arriba Planeta Impro per transformar les nostres pròpies paraules en les històries més divertides. Una experiència més que recomenable!

Ho tenim tot previst pels qui no vulgueu tanta intimitat dins el cotxe… cada parcel·la comptarà amb un espai frontal per qui vulgui portar cadiretes de camping i disfrutar d’una vetllada a la fresca. Un bon pla per aquest estiu! Per sopar una opció ben americana i una de més lleugera: Hamburguesa i nachos amb formatge i guacamole o bé gaspatxo i wrap de pollastre. Els vegetarians que no pateixin, també tindran el seu menú. 

Un cop acabada la pel·lícula, l’speaker agafarà de nou el comandament per tornar a augmentar les pulsacions i ens esperaran els concerts estrella de la nit envoltats  d’espectacle de foc, més acrobàcies i més balls. Un final de nit mogudet que serà culminat per dj’s mentre els assistents van abandonant el SunRanxx progressivament.

Buscant sinergies entre artistes y empreses de la zona

Treballem de valent per elaborar un esdeveniment únic, aquest Car Edition és un projecte que ha sorgit de les cendres de la crisi mundial que ha estat aquesta pandèmia. La majoria dels festivals d’arreu s’han suspès aquest any enfront de la gran dificultat de compaginar seguretat sanitària i rendibilitat econòmica. Nosaltres no ens hem volgut resignar. L’any passat, quan vàrem fer la proposta SunRanxx als artistes i al públic, vam rebre un gran recolzament, i, en tot moment, la implicació de la comunitat artística ha estat fenomenal. Ara, nosaltres tenim el compromís de fer realitat, encara que sigui d’una altra forma, aquest showroom artístic envoltats i gaudint dels talents locals. 

A més creiem que el públic reconeixerà el nostre esforç per adaptar-nos a una situació tan complicada i oferir una alternativa artística i cultural d’aquesta envergadura amb totes les garanties de prevenció. L’estiu és especial i no el volem deixar escapar!