Expo “VIC, LA CIUTAT DELS SANTS” en l’espai Ranxx al MMVV

Els passats dies 15 i 16 de setembre de 2023 es va celebrar el festival Mercat de Música Viva de Vic (MMVV).

En aquesta edició, l’associació artística Ranxx, des de les cinc de la tarda fins a les tres de la matinada, va disposar d’un espai propi on la seva comunitat d’artistes van exhibir els seus diversos talents. Aquesta és la missió de l’associació Ranxx; crear espais per a promocionar el talent pluriartístic local. Aquesta vegada, per primer cop, el festival va abandonar les seves ubicacions secretes per endinsar-se als carrers de Vic i ho va fer en el millor context possible: el Festival del Mercat de Música Viva de Vic, que atreu més de 70 mil persones cada any.

El projecte més destacat va ser l’exposició mural: “VIC, LA CIUTAT DELS SANTS”. Una col·laboració amb TV3 i La Kaseta com a oda al capítol del documental de ficció “El Teorema del mico”, on es plantejava la idea d’una macro-orgia a la plaça major de Vic.

L’exposició constava d’obres murals (street art, grafiti i pintura) de caràcter sensual i sexual de més de 25 artistes col·locats al llarg d’un gran cercle de 50m lineals (x 2m d’altura= 100m2) que delimitava l’espai d’un esdeveniment que comptava també amb diferents performances escèniques, malabarístiques i ritmes electrònics.
La idea era continuar estirant el fil d’aquesta controvertida proposta que tot i ser irreal, tant enrenou i divertides reaccions va causar a la ciutat de Vic.

Així doncs, el divendres 15, aquests murals artístics van estar acompanyats de música variada, on vam poder descobrir artistes locals i escoltar música en viu de tango, reggae, house, african beats…
L’endemà, dissabte 16, la música es concentrava en l’electrònica. Ranxx Group s’unia a WHAC!K per crear el “RANXX IN TOWN x WHAC!K”, un Showcase innovador que fusionava la música electrònica i el Techno d’avantguarda. Amb la presència del DJ i productor Aitor Ronda, juntament amb artistes del seu segell discogràfic: Blakeit, Djomby, Fetech Mode i Orlando.

En definitiva, va ser un espai que convidava el visitant a endinsar-se en una experiència immersiva de sensualitat i música electrònica al cor de Vic, tot, amb entrada gratuïta al parc del davant dels multicines Sucre.