B:K

B:K, pseudònim d’Oriol Garreta, és un artista nascut l’any 1999 als Pirineus Catalans. Va començar a pintar murals l’any 2018, de forma autodidacta i compaginant-ho amb els seus estudis universitaris d’Animació 3D i efectes visuals a la Universitat Ramon Llull Barcelona.
Amb l’arribada de la covid-19 va començar a dur a terme pintures a l’oli, deixant de banda el dibuix i l’esprai, i centrant-se exclusivament en el color, la pinzellada i la pintura. Des del 2021, en els seus murals figuratius realitzats amb pintura plàstica, improvisa instintivament a partir de l’esbós, on li dona un acabat versemblant, però amb un toc de surrealisme o “aura” que ho allunya de la realitat. Tot això fa que sorprengui l’espectador allà on pinta perquè mai sap com serà el següent mural, però es pot reconèixer pels temes que tracta a les seves obres.
Els temes principals de la seva obra solen ser el que ell anomena “amor en la brutícia”, trobant la bellesa en el que a primera vista sembla brut, lleig i sobrecarregat. Du a terme imatges de gran impacte visual on sempre trobem algun personatge o component “màgic” que ens crida l’atenció.
Com que viu envoltat de muntanyes i natura, la seva paleta inclou colors terrosos i dessaturats, això li permet pintar en llocs envoltats de natura on les obres queden integrades en l’entorn.

,